Utrecht is een prachtige, veelzijdige stad. Maar onze stad dreigt onherkenbaar te veranderen. Gewone Utrechters worden de stad uitgejaagd en het grote geld bepaalt de toekomst. Meer dan ooit is een sterke PvdA nodig om dit te keren. Aan die partij bouw ik de komende jaren graag verder met jullie.
Utrecht dreigt onherkenbaar te veranderen zonder dat bewoners invloed hebben op die manier waarop. Het grote geld bepaalt te veel de toekomst van onze stad. Bijna niemand kan meer een woning vinden en zelfs wie opgroeit in onze stad, wordt gedwongen elders een huis te zoeken.
De gemeente moet de regie pakken. Er moeten meer betaalbare woningen worden gebouwd, grondspeculatie moet worden tegengegaan en de verkoop van sociale huurwoningen moet per direct stoppen."
Bewoners sloopwoningen Croeselaan snappen er niets meer van: Krijgen ze nu wel of niet een andere woning?
Utrechtse politiek chagrijnig over gebrek aan sociale huur in Wonderwoods
Utrechtse raad ontevreden over woningplannen voor Smakkelaarsveld
Iedereen verdient goed werk. Dat is werk waar je van rond kan komen, zekerheid hebt en waardering krijgt. Te veel Utrechters staan structureel langs de kant in onze stad, terwijl ze graag willen en kunnen werken.
De gemeente moet een actievere rol gaan spelen. Schoolverlaters zonder startkwalificatie moeten extra ondersteunt worden door de gemeente, er moeten basisbanen komen voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en de gemeente moet het goede voorbeeld geven door diensten zoals de catering, beveiliging en schoonmaak weer in eigen dienst te nemen en nooit onder de €14 per uur te betalen. Het streven is volledige werkgelegenheid in onze stad.
Lees hieronder meer over onze plannen in ons Utrechtse Plan van de Arbeid en het Manifest voor Eerlijk Werk dat ik op 1 mei heb gepresenteerd samen met GroenLinks en SP.
Iedereen moet kunnen meedoen in onze stad. Toch zijn er duizenden Utrechters die zich elke maand zorgen maken of zij financieel het einde van de maand halen of dat zij bijvoorbeeld de sportvereniging of het schoolreisje voor hun kinderen kunnen betalen. Zélfs mensen met een prima baan in bijvoorbeeld de zorg. Door onzekere uren kunnen zij toch plots in armoede worden teruggeworpen.
Gemiddeld leven minder mensen in armoede, geeft de gemeente aan, maar het aantal mensen bij de voedselbank neemt toe. De gemeente moet ervoor zorgen dat iedereen kan rondkomen en juist kijken naar de groep dit het meest kwetsbaar is.
Afgelopen jaren heb ik mooie successen behaald, zoals meer geld voor kinderen in armoede via de U-pas, witgoed is voortaan een gift via de Bijzondere Bijstand en coronasteunmaatregelen zijn opengesteld voor jongeren. Meer is echter nodig. Lees hieronder meer over mijn inzet op armoede.
Plan Utrecht na corona in DUIC